Algemene informatie

Rob Kuulkers (1954) is opgegroeid in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Alles draaide in die tijd om de wederopbouw en de ontwikkeling van de eigen creativiteit werd niet echt gestimuleerd. Hij volgde onder andere een technische opleiding en heeft daar naar eigen zeggen veel profijt van gehad toen hij eenmaal op 35-jarige leeftijd besloot om toe te geven aan zijn latent aanwezige drang naar creatie. Hij is veelzijdig en autodidact en heeft een lange ontwikkeling doorgemaakt totdat hij uiteindelijk bij het maken van beelden uitkwam.

Zijn eerste artistieke activiteit betrof encoustic art, het tekenen met gesmolten was. Een vriend bracht hem hiermee in contact. Na de encoustic art ging hij over op klei en draaide onder meer potten. Daarna volgde 10 jaar muziek maken en spelen in bandjes en het maken van foto's. De laatste jaren is hij weer met mijn handen bezig en creëert hij wat hij in zijn hoofd ontdekt (of andersom). Hij noem zichzelf daarom ook wel eens een creatieve ontdekkingsreiziger.

Beelden zijn volgens hem in de moderne samenleving niet meer weg te denken. Overal om ons heen worden we ermee overspoeld en erdoor beïnvloed in ons doen en laten, of het nu door Youtube of de reclame op TV is. Vanuit zijn creativiteit heeft hij sterk de behoefte om de beelden en de invloed die ze op hem hebben, vast te leggen in zijn werk. Dat doe hij op dit moment vooral hakkend in steen, vormend in klei en fotograferend met zijn camera. Soms overschildert hij zijn foto’s met acrylverf. Zijn kunstwerken drukken altijd zijn interpretatie, zijn fantasie van de werkelijkheid uit. Maar hij is altijd ook zeer benieuwd naar de reacties van anderen erop.